Kiemelt hasznos tudnivalók
Elérhetőségeink:

4130 Derecske,
Dr.Mustó Sándor u. 19.
E-mail: derecske@jszaderecske.hu
Tel.: 54/410-228, 70/382-4709

4271 Mikepércs, Óvoda u. 4.
E-mail: mikepercs@jszaderecske.hu
Tel.: 70/382-4898

4132 Tépe, Rákóczi u. 1.
E-mail: derecske@jszaderecske.hu
Tel.: 20/411-9576

On-line tanácsadás

Jogi tanácsadás

Alapítványunk évek óta működteti jogi segítségnyújtó szolgáltatását. Erre minden szerdán 14 órától külön hivatali helyiséget biztosítva - a Dr. Mustó S. u. 19. szám alatti alapítványi irodában -  a szolgáltatást nyújtó szakember és ügyfelei részére.

A szolgáltatás elsősorban a polgári jogi ügyekben való segítségnyújtásban testesül meg.

A szolgáltatás beindításának indoka mindenképpen az volt, hogy az állampolgárok szakértő segítséget kaphassanak annak érdekében, hogy ne „vesszenek” el a laikus számára sokszor bonyolult jog világában. Másik szempont, hogy családjogi, ingatlan-ügyekben való tanácsadás, a szerződésekkel kapcsolatos tudnivalók és egyéb a mindennapi életben előforduló ügyek és ügyletek megoldása ilyen módon elérhetővé válik a lakosság számára, anélkül, hogy ez anyagi megterhelést jelentene számukra – mert valljuk be a jogász szakember felkeresésének igényét gyakran annak kalkulált költségvonzata írja felül – azaz anyagi megfontolásból nem fordulunk ügyvédhez. Alapítványunk nyújtotta  szolgáltatás azonban  díjtalan, igénybevételének lehetősége nyitva áll az ellátási területen élők számára, akik mind nagyobb számban keresik fel  az irodát és élnek-e lehetőséggel.

Az ügyfélforgalom emelkedése miatt szükségesnek láttuk beindítani az internetes úton történő segítségnyújtást is, mely a honlapunkról érhető el. Azaz anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról, vagy az irodából, vagy onnan, ahol internetes elérhetőségünk található, gyorsan szakszerű válaszokat kaphatunk felmerülő kérdéseinkre.

Az on-line szolgáltatás gyakran felmerülő kérdések megválaszolását jelenti, illetve természetesen, amennyiben a személyes találkozás szükséges a jogi természetű problémák megoldásához, egyfajta kapcsolat felvételi lehetőséget is teremt az Alapítványunknál tevékenykedő jogász és leendő ügyfele között.

Pszichológiai tanácsadás

Intézményünkben családsegítői és gyermekjóléti szolgáltatási feladatainkhoz kapcsolódva pszichológus szakember is tevékenykedik, minden héten hétfői, keddi napokon, a Dr. Mustó S. u. 19. szám alatti alapítványi ingatlanban.

A pszichológiai tanácsadás létrejöttének oka volt, hogy a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat által feltárt, illetve a jelzőrendszer tagjai, vagy mások által jelzett mentális problémák megoldásában segítséget nyújtson – amennyiben ezzel az érintettek élni kívánnak. Azaz „házon belül” legyenek megoldhatók a pszichológus által orvosolható problémák.

Ugyanakkor szolgáltatásunk nyitva áll az ellátási terület lakossága számára (gyermekek és felnőttek részére egyaránt ), díjtalanul, a diszkréciót mindenkor következetesen szem előtt tartva. Mert a megoldhatatlannak látszó problémákkal egyedül nehéz, majdhogynem kilátástalan megbirkózni, de szakember segítségével ez zökkenőmentesen valósulhat meg. Lehet ez egy problémát feltáró segítő beszélgetés - a bajok "ki- és megbeszélése”" de lehet hosszabb folyamatot jelentő többszöri találkozásokat szükségessé tévő "terápia" is.

Jelenleg Derecske, Konyár, Mikepércs és Tépe település lakosai számára nyújtjuk térítésmenetesen a tanácsadásokat.

Témakörök:

Jogi tanácsadás 
Pszichológiai tanácsadás